culinaire zaken .nl |
Miehoen Shanghai (Chinese vermicelli uit Shanghai) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 5 150 150 150 100 100 50 4 1 1 1 1 1 0.50 0.50 0.25 - - |
gram deciliter gram gram gram gram gram gram theelepel stengel stuks eetlepel teentje eetlepel stuks theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
mihoen bouillon varkenshamlap doperwt (blik) varkenshamlap champignon kool (Chinees) garnaal (Hollands,gepeld) maizena selderij (bleek-) ui sherry (droog) knoflook ketjap (manis) bamboe (scheut) djahe suiker (basterd-,bruin) zout peper | ||
Berei- ding |
De grote ui wordt fijngesnedne. 1 hamlap wordt in reepjes gesneden de andere in blokjes. De bleekselderij wordt fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. De kool wordt fijngesneden. Fruit in wat olie de ui, knoflook, blokjes vlees, doperwten, champignons en bleekselderij voor circa 5 a 10 minuten op een klein vuur. Maak een sausje van de ketjap, sherry, djahe en 1 eetlepel olie. Voeg dit bij het vlees. Roer het goed om en laat dit circa 5 minuten sudderen. Voeg nu de bouillon toe en weer 5 minuten sudderen. Maak intussen een papje van de maizena, 0.5 eetlepel ketjap, wat water en de suiker. Bind hiermee de saus. Ondertussen is de miehoen gaargekookt, afgespoeld en uitgelekt. Bak nu apart de reepjes vlees en laat die uitlekken. Als laatste de garnalen erbij en maak af met zout en peper. De groenten en reepjes vlees warm houden. Leg nu de miehoen op een platte schaal en garneer de groenten eromheen. Bovenop komen de reepjes vlees. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2435 KiloJoules 580 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 106 gram 41 gram 6 gram |