culinaire
zaken
.nl
Miehoen Shanghai
(Chinese vermicelli uit Shanghai)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
5
150
150
150
100
100
50
4
1
1
1
1
1
0.50
0.50
0.25
-
-
gram
deciliter
gram
gram
gram
gram
gram
gram
theelepel
stengel
stuks
eetlepel
teentje
eetlepel
stuks
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
mihoen
bouillon
varkenshamlap
doperwt (blik)
varkenshamlap
champignon ingrediënt info
kool (Chinees)
garnaal (Hollands,gepeld)
maizena
selderij (bleek-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
sherry (droog)
knoflook ingrediënt info
ketjap (manis)
bamboe (scheut) ingrediënt info
djahe
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
De grote ui wordt fijngesnedne. 1 hamlap wordt in reepjes gesneden de andere in blokjes. De bleekselderij wordt fijngesneden. De knoflook wordt fijngehakt. De kool wordt fijngesneden.

Fruit in wat olie de ui, knoflook, blokjes vlees, doperwten, champignons en bleekselderij voor circa 5 a 10 minuten op een klein vuur. Maak een sausje van de ketjap, sherry, djahe en 1 eetlepel olie. Voeg dit bij het vlees. Roer het goed om en laat dit circa 5 minuten sudderen. Voeg nu de bouillon toe en weer 5 minuten sudderen. Maak intussen een papje van de maizena, 0.5 eetlepel ketjap, wat water en de suiker. Bind hiermee de saus. Ondertussen is de miehoen gaargekookt, afgespoeld en uitgelekt. Bak nu apart de reepjes vlees en laat die uitlekken. Als laatste de garnalen erbij en maak af met zout en peper. De groenten en reepjes vlees warm houden. Leg nu de miehoen op een platte schaal en garneer de groenten eromheen. Bovenop komen de reepjes vlees.
Voedings-
waarde
Energie2435 KiloJoules
580 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
106 gram
41 gram
6 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.