culinaire zaken .nl |
Knapperig rundvlees met wortel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
3 225 50 4 2 1.50 1 1 1 1 1 0.75 0.50 - |
deciliter gram gram theelepel eetlepel teentje stuks stuks stuks stuks eetlepel eetlepel stuks naar smaak |
olie runderbiefstuk bloem saus (soja-) azijn knoflook eidooier peper wortel (winter-) ei (kip) olie suiker prei zout | ||
Berei- ding |
Maak de kleine wortel schoon, snij in stukken van 4 centimeter en vervolgens in luciferdunne reepjes. Snij het vlees in dunne plakjes en vervolgens in luciferdunne reepjes. Klop het ei, de eidooier 1 eetlepel olie, 50 gram bloem en een snufje zout tot een glad beslag. Voeg wat water toe als het beslag te dik is. Doe het vlees in het beslag en bedek het er rondom mee. Snij de prei in stukjes van 2.5 centimeter. Verwijder de zaadjes van de Spaanse peper en snij in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn. Verhit op hoog vuur olie in de wok. Frituur het vlees tot het knapperig is. Schep met een schuimspaan uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier. Giet de olie op 2 eetlepels na uit de wok in een bewaarpan. Bewaar voor later gebruik. Verhit op hoog vuur de 2 eetlepels olie opnieuw en roerbak de wortel 30 seconden. Schep uit de wok en laat uitlekken. Verhit de overgebleven olie weer en roerbak de prei, spaanse peper en knoflook tot het geurt. Voeg 3 theelepels suiker, 1 eetlepel sojasaus en 2 eetlepels azijn toe en roer. Doe het vlees en wortel erbij en schep alles door elkaar tot het gerecht heet is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 6156 KiloJoules 1466 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 65 gram 40 gram 7 gram |