culinaire
zaken
.nl
Knapperig rundvlees met wortel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
225
50
4
2
1.50
1
1
1
1
1
0.75
0.50
-
deciliter
gram
gram
theelepel
eetlepel
teentje
stuks
stuks
stuks
stuks
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
olie ingrediënt info
runderbiefstuk ingrediënt info
bloem ingrediënt info
saus (soja-)
azijn ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
eidooier
peper ingrediënt info
wortel (winter-)
ei (kip)ingrediënt info
olie ingrediënt info
suiker
prei
zout
Berei-
ding
Maak de kleine wortel schoon, snij in stukken van 4 centimeter en vervolgens in luciferdunne reepjes. Snij het vlees in dunne plakjes en vervolgens in luciferdunne reepjes. Klop het ei, de eidooier 1 eetlepel olie, 50 gram bloem en een snufje zout tot een glad beslag. Voeg wat water toe als het beslag te dik is. Doe het vlees in het beslag en bedek het er rondom mee. Snij de prei in stukjes van 2.5 centimeter. Verwijder de zaadjes van de Spaanse peper en snij in dunne reepjes. Hak de knoflook fijn. Verhit op hoog vuur olie in de wok. Frituur het vlees tot het knapperig is. Schep met een schuimspaan uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier. Giet de olie op 2 eetlepels na uit de wok in een bewaarpan. Bewaar voor later gebruik. Verhit op hoog vuur de 2 eetlepels olie opnieuw en roerbak de wortel 30 seconden. Schep uit de wok en laat uitlekken. Verhit de overgebleven olie weer en roerbak de prei, spaanse peper en knoflook tot het geurt. Voeg 3 theelepels suiker, 1 eetlepel sojasaus en 2 eetlepels azijn toe en roer. Doe het vlees en wortel erbij en schep alles door elkaar tot het gerecht heet is.
Voedings-
waarde
Energie6156 KiloJoules
1466 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
65 gram
40 gram
7 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.