culinaire
zaken
.nl
Italiaanse gestoofde schouderkarbonade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
250
1.50
50
25
8
3
1
1
-
-
-
gram
gram
deciliter
gram
gram
blaadje
eetlepel
teentje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
varkenskarbonade (schoude
champignon ingrediënt info
wijn (wit,droog)
spek (ontbijt-,mager)
boter (bak-)
basilicum (vers)ingrediënt info
olie (zonnebloem-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
peper ingrediënt info
tijm ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Voorbereiden: Spek in stukjes snijden. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Boven kopje basilicum fijnknippen. Bereiden: Karbonades bestrooien met zout, peper en tijm. In braadpan boter en 2 eetlepels olie verhitten. Karbonades in circa 5 minuten rondom bruin bakken. Uit pan op bord scheppen. Knoflook pellen en boven achtergebleven bakvet uitpersen. Wijn, 1 deciliter water en tomatenpuree erdoor roeren. Karbonades terugdoen in pan en afgedekt in circa 20 minuutjes zachtjes gaar stoven. Intussen in koekepan rest van olie verhitten. Spek en champignons al omscheppend in circa 5 minuten bakken. Karbonades op vier borden leggen. Door achtergebleven stoofvocht champignonmengsel roeren. Over elke karbonade 1 eetlepel saus scheppen en rest overdoen in sauskom. Karbonades bestrooien met basilicum. Serveren met rest van saus, aardappelpuree en kropsla met olijven.
Voedings-
waarde
Energie2318 KiloJoules
552 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
30 gram
2 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.