culinaire zaken .nl |
Italiaanse gestoofde schouderkarbonade | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 250 1.50 50 25 8 3 1 1 - - - |
gram gram deciliter gram gram blaadje eetlepel teentje eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
varkenskarbonade (schoude champignon wijn (wit,droog) spek (ontbijt-,mager) boter (bak-) basilicum (vers) olie (zonnebloem-) knoflook puree (tomaten-) peper tijm zout | ||
Berei- ding |
Voorbereiden: Spek in stukjes snijden. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Boven kopje basilicum fijnknippen. Bereiden: Karbonades bestrooien met zout, peper en tijm. In braadpan boter en 2 eetlepels olie verhitten. Karbonades in circa 5 minuten rondom bruin bakken. Uit pan op bord scheppen. Knoflook pellen en boven achtergebleven bakvet uitpersen. Wijn, 1 deciliter water en tomatenpuree erdoor roeren. Karbonades terugdoen in pan en afgedekt in circa 20 minuutjes zachtjes gaar stoven. Intussen in koekepan rest van olie verhitten. Spek en champignons al omscheppend in circa 5 minuten bakken. Karbonades op vier borden leggen. Door achtergebleven stoofvocht champignonmengsel roeren. Over elke karbonade 1 eetlepel saus scheppen en rest overdoen in sauskom. Karbonades bestrooien met basilicum. Serveren met rest van saus, aardappelpuree en kropsla met olijven. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2318 KiloJoules 552 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 30 gram 2 gram |