culinaire
zaken
.nl
Gestoomd rundvlees
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
400
1.50
1
5
4
2
2
2
1
1
1
1
1
0.50
-
gram
gram
deciliter
deciliter
eetlepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
centimeter
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
runderriblap
kool (Chinees)
water
bouillon (kippen-)
saus (soja-)
maizena
olie ingrediënt info
water
gember (wortel,vers) ingrediënt info
sherry (medium)
prei
suiker
kaneel (stokje)
anijs (ster-)ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Doe het vlees in een ruime pan samen met ster-anijs, kaneel, prei, 2 plakjes gember, 1 eetlepel sherry, 1 theelepel zout, 5 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel suiker, 0.5 eetlepel grove peper en 1.5 deciliter water. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan, zet het vuur laag en laat 1 uur sudderen. Was, en snij de kool in repen. Haal het vlees uit de pan en snij in dikke plakken. Leg ze op een vuurvaste schaal. Leg een stoomrek in de wok, breng water tot 1 centimeter onder het stoomrek aan de kook. Zet de schaal op het rek, doe de deksel op de wok en stoom het vlees op hoog vuur nog 0.5 uur. Spoel de wok af. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin 2 eetlepels olie. Roerbak kool 2 minuten, voeg 1 deciliter bouillon toe en breng op smaak met 1 eetlepel suiker en 1 theelepel zout. Roer er zoveel van het bindpapje door tot de saus licht bindt. Schep de kool op een schaal, leg het vlees erop en serveer.
Voedings-
waarde
Energie4164 KiloJoules
991 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
26 gram
44 gram
4 gram