culinaire
zaken
.nl
Gestoofde kipfilet met venkelsaus
(Uit de romertopf)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
4
1
1
1
0.50
-
-
deciliter
stuks
bekertje
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
wijn (wit,droog)
kipfilet
creme fraiche ingrediënt info
venkel (knol)
ui ingrediënt info
bouillon (kippen-,tablet)
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Romertopf circa 1 uur voor gebruik in bak met koud water zetten, zo dat romertopf geheel onder water staat. Kipfilets bestrooien met zout en peper. Venkel schoonmaken en in reepjes snijden (venkelgroen apart houden). Ui pellen en snipperen. Op bodem van romertopf venkel en ui leggen. Bouillontablet erboven verkruimelen. Kipfilets erop leggen. Wijn erover schenken. Afdekken met romertopfdeksel. Oven verwarmen op 225 graden Celcius. of gasovenstand 5. Schaal voorverwarmen. Romertopf in midden van oven zetten en kipgerecht in circa 35 minuten gaar laten worden. Na circa 15 minuten kipfilets omkeren. Kipfilets op schaal leggen en afdekken met aluminiumfolie. Venkel en ui met stoofvocht boven kom door zeef wrijven of in keukenmachine tot gladde saus pureren. Helft van saus (=ca. 4 dl) overdoen in steelpan (reest van saus wordt niet gebruikt) en creme fraiche erdoor roeren. Zachtjes aan de kook brengen en blijven roeren tot het een gladde saus is. Op smaak afmaken met zout en peper. Kipfilets op vier borden leggen. Venkelsaus erover schenken. Garneren met achtergehouden venkelgroen. Serveren met gekookte aardappels en tomatensalade.
Voedings-
waarde
Energie902 KiloJoules
215 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
38 gram
1 gram