culinaire
zaken
.nl
Gebakken sliertjes varkenshaas
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
175
100
75
75
50
10
4
4
3
2
2
2
1.50
1.50
0.50
0.50
-
gram
gram
gram
gram
gram
theelepel
eetlepel
eetlepel
centimeter
stuks
teentje
theelepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
varkenshaas
kool (Chinees)
tauge ingrediënt info
peultjes
augurk ingrediënt info
saus (soja-)
bouillon (kippen-)
olie ingrediënt info
gember (wortel,vers) ingrediënt info
wortel
knoflook ingrediënt info
olie (sesam-) ingrediënt info
azijn ingrediënt info
saus (hoisin-,zoetzuur)
olie (Chili-) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Hak de augurk, gember en knoflook fijn. Snij vlees, Chinese kool, worteltjes en paprika in duciferdunne reepjes. Was de peultjes en verwijder de draadjes. Was de tauge. Maak een sausje van 4 eetlepels bouillon, 2.5 eetlepel sojasaus, 1.5 eetlepel hoisinsaus, 0.5 eetlepel chili olie, 1.5 eetlepel azijn en 2 theelepels sesamolie. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens 4 eetlepels olie, roerbak gember en knoflook tot het geurt, roerbak vlees en augurk 1 minuut. Voeg de groenten toe en roerbak 1 minuut. Strooi eer een snufje zout over en roerbak nog 1 minuut. Voeg het sausje toe, meng erdoor, breng aan de kook en serveer.
Voedings-
waarde
Energie1681 KiloJoules
400 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
23 gram
4 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.