culinaire zaken .nl |
Gebakken sliertjes varkenshaas | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
175 100 75 75 50 10 4 4 3 2 2 2 1.50 1.50 0.50 0.50 - |
gram gram gram gram gram theelepel eetlepel eetlepel centimeter stuks teentje theelepel eetlepel eetlepel eetlepel stuks naar smaak |
varkenshaas kool (Chinees) tauge peultjes augurk saus (soja-) bouillon (kippen-) olie gember (wortel,vers) wortel knoflook olie (sesam-) azijn saus (hoisin-,zoetzuur) olie (Chili-) paprika (rood) zout | ||
Berei- ding |
Hak de augurk, gember en knoflook fijn. Snij vlees, Chinese kool, worteltjes en paprika in duciferdunne reepjes. Was de peultjes en verwijder de draadjes. Was de tauge. Maak een sausje van 4 eetlepels bouillon, 2.5 eetlepel sojasaus, 1.5 eetlepel hoisinsaus, 0.5 eetlepel chili olie, 1.5 eetlepel azijn en 2 theelepels sesamolie. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin vervolgens 4 eetlepels olie, roerbak gember en knoflook tot het geurt, roerbak vlees en augurk 1 minuut. Voeg de groenten toe en roerbak 1 minuut. Strooi eer een snufje zout over en roerbak nog 1 minuut. Voeg het sausje toe, meng erdoor, breng aan de kook en serveer. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1681 KiloJoules 400 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 23 gram 4 gram |