culinaire zaken .nl |
Franse stoofschotel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 25 16 8 8 8 3 3 1 1 1 1 - - |
gram gram gram stuks stuks stuks eetlepel eetlepel stuks stuks blik eetlepel naar smaak naar smaak |
runderlap (mager) boter (bak-) bloem wortel aardappel sjalot puree (tomaten-) olie (zonnebloem-) paprika (rood) paprika (groen) soep (ossestaart-) kruiden (tuin-,Frans) zout peper | ||
Berei- ding |
1. Schil de aardappelen, snij ze in vieren en bewaar ze tot gebruik in een pannetje met water. 2. Schil de sjalotjes en snij ze in vieren. 3. Snij de worteltjes doormidden. 4. Halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika's in stukjes. 5. Verhit de olie met de boter in een braadpan en bak de sjalotjes, de stukken wortel en de stukjes paprika 3 minuten tot ze een beetje glazig en bruin zijn. Neem ze uit de pan. 6. Meng de vleesstukjes met de bloem en bak de stukjes in het hete vet in de pan rondom bruin. 7. Roer de tomatenpuree door het vlees. Voeg na 2 minuten de ossestaartsoep en de Franse tuinkruiden toe, breng het geheel aan de kook, leg het deksel op de pan en laat het vlees op een laag vuur circa 1:15 uur sudderen. 8. Voeg de aardappelen, de worteltjes, de sjalotjes en de stukjes paprika aan het vlees toe. Breng het gerecht weer aan de kook en laat het met het deksel op de pan op een laag vuur in circa 20 minuten gaar worden. Voeg zout en peper toe. Zo kan het ook: Mexicaanse stoofschotel. Vervang de paprika's door een pakje groentemix Mexico (Iglo) en voeg met de soep een flinke scheut rode wijn toe. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2769 KiloJoules 659 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 42 gram 29 gram 8 gram |