culinaire
zaken
.nl
Dum Murghi Kashmir
(Kip Kashmir)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
1
5
5
16
8
6
6
4
4
4
2
2
2
2
1
1
1
1
1
1
0.50
0.45
0.25
-
-
-
-
-
kilogram
deciliter
centiliter
centiliter
gram
gram
stuks
teentje
eetlepel
theelepel
teentje
theelepel
theelepel
gram
gram
stuks
stuks
theelepel
theelepel
theelepel
theelepel
eetlepel
gram
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
kip
yoghurt
yoghurt
water
koriander (zaad)
koriander (zaad)
kruidnagel ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
boter (geklaard)
sap (citroen-)
knoflook ingrediënt info
gember (bak-) ingrediënt info
gember (bak-) ingrediënt info
komijn
kardamom (peulen)
ui ingrediënt info
peper (Chili-,groen) ingrediënt info
venkel (zaad)
garam masala
chilipoeder
garam masala
suiker
amandel ingrediënt info
kurkuma (poeder)
peper (zwart) ingrediënt info
zout
kaneel (poeder)
saffraan
zout
Berei-
ding
Was de kip en dep droog. Maal alle ingredienten behalve de suiker en yoghurt tot een pasta en roer er dan de yoghurt en suiker door. Wrijf er de kip van buiten en van binnen mee in. Laat 2 uur intrekken. Braad circa 30 minuten in een matig warme oven tot de kip bijna gaar is, neem uit de oven en laat volledig afkoelen. Kerriepasta: Stamp de ui met de gember. Maal alle kruiden tot een fijn poeder en meng ze door de uienpasta. Meng er de amandelen, het zout en de in kokend water opgeloste saffraan door. Wrijf de kip met dit mengsel in. Doe de ghee in de pan en laat de kip onder regelmatig bedruipen met de ghee en de saus gaar bakken. Strooi er vlak voor het opdienen garam masala en de gehakte korianderblaadjes door.
Voedings-
waarde
Energie3688 KiloJoules
878 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
116 gram
2 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.