culinaire zaken .nl |
Dum Murghi Kashmir (Kip Kashmir) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | India | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 1 5 5 16 8 6 6 4 4 4 2 2 2 2 1 1 1 1 1 1 0.50 0.45 0.25 - - - - - |
kilogram deciliter centiliter centiliter gram gram stuks teentje eetlepel theelepel teentje theelepel theelepel gram gram stuks stuks theelepel theelepel theelepel theelepel eetlepel gram theelepel naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
kip yoghurt yoghurt water koriander (zaad) koriander (zaad) kruidnagel knoflook boter (geklaard) sap (citroen-) knoflook gember (bak-) gember (bak-) komijn kardamom (peulen) ui peper (Chili-,groen) venkel (zaad) garam masala chilipoeder garam masala suiker amandel kurkuma (poeder) peper (zwart) zout kaneel (poeder) saffraan zout | ||
Berei- ding |
Was de kip en dep droog. Maal alle ingredienten behalve de suiker en yoghurt tot een pasta en roer er dan de yoghurt en suiker door. Wrijf er de kip van buiten en van binnen mee in. Laat 2 uur intrekken. Braad circa 30 minuten in een matig warme oven tot de kip bijna gaar is, neem uit de oven en laat volledig afkoelen. Kerriepasta: Stamp de ui met de gember. Maal alle kruiden tot een fijn poeder en meng ze door de uienpasta. Meng er de amandelen, het zout en de in kokend water opgeloste saffraan door. Wrijf de kip met dit mengsel in. Doe de ghee in de pan en laat de kip onder regelmatig bedruipen met de ghee en de saus gaar bakken. Strooi er vlak voor het opdienen garam masala en de gehakte korianderblaadjes door. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3688 KiloJoules 878 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 116 gram 2 gram |