culinaire zaken .nl |
Boboeti of Bobote (Gekruid rundvlees uit de oven) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1.50 30 5 4 1 1 1 0.50 - |
gram deciliter gram sneetje theelepel eetlepel stuks stuks eetlepel naar smaak |
runderpoulet melk boter (bak-) brood (wit) kerrie (poeder) azijn ui ei (kip) suiker (basterd-,bruin) zout | ||
Berei- ding |
De ui wordt fijngesneden. Het ei wordt losgeklopt. Week het brood in de melk, giet de niet opgenomen melk af. Fruit in de boter de uien, kerrie, zout, suiker en de azijn. Vermeng daarna alles goed met het uitgeklopte brood en doe er dan het vlees bij met de helft van het geklopte ei. Breng de massa over in een goed ingevette vuurvaste schaal en giet de rest van het ei erover. Laat het circa 25 minuten in een vrij warme oven (stand 4-5) bakken. Serrveren met droge witte rijst, reepjes komkommer, plakjes banaan, seroendeng en uiteraard sambal. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1002 KiloJoules 239 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 29 gram 7 gram 2 gram |