culinaire
zaken
.nl
Boboeti of Bobote
(Gekruid rundvlees uit de oven)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
1.50
30
5
4
1
1
1
0.50
-
gram
deciliter
gram
sneetje
theelepel
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
runderpoulet
melk ingrediënt info
boter (bak-)
brood (wit)
kerrie (poeder)
azijn ingrediënt info
ui ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
suiker (basterd-,bruin)ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De ui wordt fijngesneden. Het ei wordt losgeklopt.

Week het brood in de melk, giet de niet opgenomen melk af. Fruit in de boter de uien, kerrie, zout, suiker en de azijn. Vermeng daarna alles goed met het uitgeklopte brood en doe er dan het vlees bij met de helft van het geklopte ei. Breng de massa over in een goed ingevette vuurvaste schaal en giet de rest van het ei erover. Laat het circa 25 minuten in een vrij warme oven (stand 4-5) bakken. Serrveren met droge witte rijst, reepjes komkommer, plakjes banaan, seroendeng en uiteraard sambal.
Voedings-
waarde
Energie1002 KiloJoules
239 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
29 gram
7 gram
2 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.