culinaire zaken .nl |
Bleekselderij met rundvlees | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | China | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 150 3 2 2 2 1 0.50 0.25 0.25 - |
gram gram eetlepel eetlepel centimeter eetlepel eetlepel stuks eetlepel eetlepel naar smaak |
selderij (bleek-) runderbiefstuk olie saus (chili-) gember (wortel,vers) saus (soja-) sherry (medium) prei azijn suiker zout | ||
Berei- ding |
Maak de bleekselderij schoon en snij de stelen in luciferdunne reepjes van 3 centimeter. Snij de biefstuk tegen de draad in plakjes en dan in luciferdunne reepjes. Snij de prei ook in reepjes. Hak de gember fijn. Maak een sausje van 2 eetlepels chili saus, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sherry, 1 theelepel azijn, 1 theelepel suiker en 0.5 theelepel zout. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin 2 eetlepels olie. Roerbak gember tot het geurt. Roerbak de biefstuk tot het verkleurt, schep eruit en zet apart. Verhit nog 1 eetlepel olie. Roerbak bleekselderij en prei 1 minuut. Roer het sausje erdoor. Voeg het vlees weer toe, meng goed en serveer. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1355 KiloJoules 323 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 19 gram 21 gram 4 gram |