culinaire
zaken
.nl
Bleekselderij met rundvlees
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
150
3
2
2
2
1
0.50
0.25
0.25
-
gram
gram
eetlepel
eetlepel
centimeter
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
selderij (bleek-)ingrediënt info
runderbiefstuk ingrediënt info
olie ingrediënt info
saus (chili-)
gember (wortel,vers) ingrediënt info
saus (soja-)
sherry (medium)
prei
azijn ingrediënt info
suiker
zout
Berei-
ding
Maak de bleekselderij schoon en snij de stelen in luciferdunne reepjes van 3 centimeter. Snij de biefstuk tegen de draad in plakjes en dan in luciferdunne reepjes. Snij de prei ook in reepjes. Hak de gember fijn. Maak een sausje van 2 eetlepels chili saus, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sherry, 1 theelepel azijn, 1 theelepel suiker en 0.5 theelepel zout. Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin 2 eetlepels olie. Roerbak gember tot het geurt. Roerbak de biefstuk tot het verkleurt, schep eruit en zet apart. Verhit nog 1 eetlepel olie. Roerbak bleekselderij en prei 1 minuut. Roer het sausje erdoor. Voeg het vlees weer toe, meng goed en serveer.
Voedings-
waarde
Energie1355 KiloJoules
323 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
19 gram
21 gram
4 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.