culinaire zaken .nl |
Bebotok (Gestoofd gehakt, heel scherp) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
6 500 8 4 3 2 2 2 2 2 2 2 1 1 1 |
deciliter gram theelepel centimeter teentje theelepel theelepel stuks blaadje theelepel sneetje theelepel stuks theelepel stuks |
melk (kokos-) gehakt (half-om-half) sambal oelek sereh knoflook ketoembar kurkuma (poeder) ei (kip) salam (blad) laos (poeder) brood (volkoren) sap (citroen-) ui komijn peper (rood) | ||
Berei- ding |
U kneedt het gehakt met de fijngewreven knoflook, sambal, lombok, koenjit, eieren, ketoembar, djinten en kokosmelk tot een massa. Het brood weken in kokosmelk en mengen door het gehakt en de kruiden. U neemt een tulbandvorm en u doet hier het gehakt in onder toevoeging van laos, sereh, citroensap en salam. U stoomt het gehakt au-bain-marie gaar. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2365 KiloJoules 563 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 13 gram 26 gram 4 gram |