culinaire zaken .nl |
Ajam Kelia (Geroosterde kip in pikant gekruide saus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 750 1 4 4 2 2 2 1 1 1 1 0.50 0.25 - - |
liter gram deciliter stuks schijf centimeter stuks schijf theelepel stuks theelepel stuks theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
trassiwater kip santen kemirie (noot) laos (vers) sereh peper (rood) gember (vers) ketoembar ui kentjoer (poeder) ui komijn suiker zout peper | ||
Berei- ding |
We gebruiken 1 gebraden ui. Rooster de kip in haar geheel gaar en smeer haar in met asemwater. Stamp de kruiden fijn en braad ze met 1 ui, de lomboks en de kemiris. Meng de andere ui met het trassiwater en 1 theelepel zout, voeg dit aan het mengsel toe. Voeg de santen en suiker toe, snij de kip in stukken en smoor ze in het mengsel tot ze gaar is. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2390 KiloJoules 569 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 60 gram 3 gram |