culinaire
zaken
.nl
Ajam Kelia
(Geroosterde kip in pikant gekruide saus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2
750
1
4
4
2
2
2
1
1
1
1
0.50
0.25
-
-
liter
gram
deciliter
stuks
schijf
centimeter
stuks
schijf
theelepel
stuks
theelepel
stuks
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
trassiwater
kip
santen ingrediënt info
kemirie (noot)
laos (vers)
sereh
peper (rood) ingrediënt info
gember (vers) ingrediënt info
ketoembar
ui ingrediënt info
kentjoer (poeder)
ui ingrediënt info
komijn
suiker
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
We gebruiken 1 gebraden ui.

Rooster de kip in haar geheel gaar en smeer haar in met asemwater. Stamp de kruiden fijn en braad ze met 1 ui, de lomboks en de kemiris. Meng de andere ui met het trassiwater en 1 theelepel zout, voeg dit aan het mengsel toe. Voeg de santen en suiker toe, snij de kip in stukken en smoor ze in het mengsel tot ze gaar is.
Voedings-
waarde
Energie2390 KiloJoules
569 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
60 gram
3 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.