culinaire zaken .nl |
Kip met rode curry (thais) (Kaeng kai) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk | Vlees | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.25 300 10 7 3 3 2 2 0.50 |
liter gram stuks stuks eetlepel stuks blaadje eetlepel eetlepel |
melk (kokos-,dun) kipfilet peperkorrel (wit) aubergine (wit) saus (vis-,Thais) peper (rood) sereh basilicum (vers) suiker (palm-) | ||
Voor- berei- ding |
Plet de peperbolletjes. Snijd de kipfilet in de breedte in plakjes van 1/2 cm. Snijd de aubergines in kwarten. Snijd de rode pepers in de lengte in vieren. Scheur de citroenblaadjes in reepjes. | |||
Berei- ding |
Breng 0.25 liter kokosmelk aan de kook, roer er de peperpasta en de geplette peperbolletjes door en laat 2 minuten doorkoken. Roer er de plakjes kip en de resterende kokosmelk door. Breng opnieuw aan de kook en roer er de vissaus en de palmsuiker door. Laat 1 minuut koken en voeg de aubergines, de rode spaanse pepertjes en het citroenblad toe. Laat opnieuw 3 minuten koken en roer er van het vuur af het basilicum door. Serveer in kommen en geef er gekookte rijst bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 930 KiloJoules 221 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 20 gram 0 gram |