culinaire
zaken
.nl
Kip met rode curry (thais)
(Kaeng kai)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.25
300
10
7
3
3
2
2
0.50
liter
gram
stuks
stuks
eetlepel
stuks
blaadje
eetlepel
eetlepel
melk (kokos-,dun) ingrediënt info
kipfilet
peperkorrel (wit) ingrediënt info
aubergine (wit) ingrediënt info
saus (vis-,Thais)
peper (rood) ingrediënt info
sereh
basilicum (vers)ingrediënt info
suiker (palm-)
Voor-
berei-
ding
Plet de peperbolletjes. Snijd de kipfilet in de breedte in plakjes van 1/2 cm. Snijd de aubergines in kwarten. Snijd de rode pepers in de lengte in vieren. Scheur de citroenblaadjes in reepjes.
Berei-
ding
Breng 0.25 liter kokosmelk aan de kook, roer er de peperpasta en de geplette peperbolletjes door en laat 2 minuten doorkoken. Roer er de plakjes kip en de resterende kokosmelk door. Breng opnieuw aan de kook en roer er de vissaus en de palmsuiker door.

Laat 1 minuut koken en voeg de aubergines, de rode spaanse pepertjes en het citroenblad toe. Laat opnieuw 3 minuten koken en roer er van het vuur af het basilicum door.

Serveer in kommen en geef er gekookte rijst bij.
Voedings-
waarde
Energie930 KiloJoules
221 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
21 gram
20 gram
0 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.