culinaire
zaken
.nl
Herderspie
(Schotel met gehakt en witte bonen in tomatensaus)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
450
250
25
15
1.50
1
1
-
-
-
-
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-)
boon (wit,tomatensaus)
bloem ingrediënt info
boter (room-)
bouillon (tablet)
ui ingrediënt info
saus (worcestershire-)
nootmuskaatingrediënt info
kerrie (poeder)
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Ui pellen en fijnhakken. Gehakt rul bakken.

Verwarm de oven en een ovenschaal voor op 180 graden hete lucht.
Berei-
ding
Smelt de boter en een pannetje en smoor hierin de ui in 5 minuten zachtjes gaar, roer er de bloem door en bak deze 1 minuut mee. Neem de pan van het vuur en roer er de bouillon door. Voeg het gehakt , de worcestersaus , nootmuskaat, kerriepoeder en peper en zout naar smaak toe.

Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten onder de vlamverdeler sudderen. Voeg dan de witte bonen toe en laat alles nog 5 minuten zachtjes koken.

Schep het mengsel in de ovenschaal en verdeel er de aardappelpuree gelijkmatig over. Zet de schaal onder de grill totdat de bovenkant mooi bruin is.

Suggestie: Geef er spruitjes, worteltjes of rode kool bij.
Voedings-
waarde
Energie2091 KiloJoules
498 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
24 gram
3 gram