culinaire zaken .nl |
Herderspie (Schotel met gehakt en witte bonen in tomatensaus) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Engeland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Makkelijk | Oven | Vlees | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
450 250 25 15 1.50 1 1 - - - - |
gram gram gram gram stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-) boon (wit,tomatensaus) bloem boter (room-) bouillon (tablet) ui saus (worcestershire-) nootmuskaat kerrie (poeder) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Ui pellen en fijnhakken. Gehakt rul bakken. Verwarm de oven en een ovenschaal voor op 180 graden hete lucht. | |||
Berei- ding |
Smelt de boter en een pannetje en smoor hierin de ui in 5 minuten zachtjes gaar, roer er de bloem door en bak deze 1 minuut mee. Neem de pan van het vuur en roer er de bouillon door. Voeg het gehakt , de worcestersaus , nootmuskaat, kerriepoeder en peper en zout naar smaak toe. Breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten onder de vlamverdeler sudderen. Voeg dan de witte bonen toe en laat alles nog 5 minuten zachtjes koken. Schep het mengsel in de ovenschaal en verdeel er de aardappelpuree gelijkmatig over. Zet de schaal onder de grill totdat de bovenkant mooi bruin is. Suggestie: Geef er spruitjes, worteltjes of rode kool bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2091 KiloJoules 498 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 24 gram 3 gram |