culinaire zaken .nl |
Zuurkoolvariant (Zuurkoolstamppot met ananas en rozijnen) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Eenpansgerecht Goedkoop | Makkelijk Vegetarisch | Stamppot | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 500 500 50 |
kilogram gram gram gram |
aardappel kool (zuur-) ananas (stukjes) rozijn | ||
Berei- ding |
Wel de rozijnen circa een half uur. Snij de ananas in kleine partjes. Schil, was en kook de aardappelen in ruim water in 15 tot 18 minuten flink gaar. Kook de zuurkool in 20 minuten gaar. Stamp de aardappelen met de zuurkool. Voeg de ananas en de gewelde rozijnen toe. Geef de stamppot 10 minuten de tijd om de ananas en rozijnen warm te laten worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1506 KiloJoules 359 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 81 gram 7 gram 12 gram |