culinaire
zaken
.nl
Zuurkoolvariant
(Zuurkoolstamppot met ananas en rozijnen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
500
500
50
kilogram
gram
gram
gram
aardappel ingrediënt info
kool (zuur-)ingrediënt info
ananas (stukjes) ingrediënt info
rozijn ingrediënt info
Berei-
ding
Wel de rozijnen circa een half uur. Snij de ananas in kleine partjes. Schil, was en kook de aardappelen in ruim water in 15 tot 18 minuten flink gaar. Kook de zuurkool in 20 minuten gaar. Stamp de aardappelen met de zuurkool. Voeg de ananas en de gewelde rozijnen toe. Geef de stamppot 10 minuten de tijd om de ananas en rozijnen warm te laten worden.
Voedings-
waarde
Energie1506 KiloJoules
359 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
81 gram
7 gram
12 gram