culinaire
zaken
.nl
Zuurkoolstamppot met abrikozen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
3
1
200
2
10
2
2
2
kilogram
kilogram
gram
deciliter
stuks
stuks
stuks
theelepel
aardappel ingrediënt info
kool (wijnzuur-)
abrikoos (gedroogd) ingrediënt info
melk (halfvol) ingrediënt info
bes (jenever-)ingrediënt info
worst (rook-)
laurier (blad)
mosterd (dyon-)
Berei-
ding
Schil de aardappelen en snij deze in vieren. Snij de abrikozen in stukjes. Zet, in een ruime pan, de aardappelen op met een laagje koud water, het spek, de zuurkool, de abrikozen, laurierblad, jeneverbessen, zout en peper.
Breng het geheel aan de kook op een hoog vuur. Leg het deksel op de pan
en zet het vuur iets lager. Kook de aardappelen met de zuurkool in 25 minuten gaar.
Giet het vocht af, neem het spek uit de pan, verwijder de laurierbladeren en de jeneverbessen en stamp de aardappelen en de zuurkool fijn met een stamper. Snij de worsten en het zuurkoolspek in stukjes, roer ze door de stamppot en verwarm dit alles 10 minuten op een laag vuur.
Verwarm de melk in een steelpannetje. Roer de warme melk, de mosterd en de creme fraiche door de stamppot. Warm het gerecht, eventueel in de magnetron, (afgedekt) op.
Voedings-
waarde
Energie3262 KiloJoules
777 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
87 gram
22 gram
14 gram