culinaire zaken .nl |
Zuurkoolschotel met vruchten en rookworst | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 3 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 500 1 50 25 4 2 2 1 1 - - |
gram gram deciliter gram gram eetlepel stuks stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
puree (aardappel-) kool (wijnzuur-) wijn (wit) rozijn boter (room-) gember (bak-) appel (stevig) ananas (schijven) ui worst (rook-) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
VOORBEREIDEN: In eenvergiet de zuurkool uit laten lekken. Intussen u pellen en snipperen. In een pan boter verhitten. Hierin de ui 3 minuten zachtjes bakken. De uitgelekte zuurkool toevoegen en met een vork loshalen. De rozijnen, bakgember, peper, zout en witte wijn erdoor roeren. Met het deksel op de pan de groente circa 5 minuten zachtjes stoven. De ananas in stukjes snijden. De appels schillen en in plakjes snijden. Het zuurkoolmengsel in een glazen ovenschotel doen. De stukjes ananas en appel erover verdelen. De rookworst in plakjes snijden en op de vruchten leggen. De schotel afdekken met de aardappelpuree. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4290 KiloJoules 1021 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 78 gram 24 gram 5 gram |