culinaire
zaken
.nl
Zuurkoolschotel met vruchten en rookworst
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
500
1
50
25
4
2
2
1
1
-
-
gram
gram
deciliter
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
puree (aardappel-)
kool (wijnzuur-)
wijn (wit)
rozijn ingrediënt info
boter (room-)
gember (bak-) ingrediënt info
appel (stevig)
ananas (schijven) ingrediënt info
ui ingrediënt info
worst (rook-)
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
VOORBEREIDEN: In eenvergiet de zuurkool uit laten lekken. Intussen u pellen en snipperen. In een pan boter verhitten. Hierin de ui 3 minuten zachtjes bakken. De uitgelekte zuurkool toevoegen en met een vork loshalen. De rozijnen, bakgember, peper, zout en witte wijn erdoor roeren. Met het deksel op de pan de groente circa 5 minuten zachtjes stoven. De ananas in stukjes snijden. De appels schillen en in plakjes snijden. Het zuurkoolmengsel in een glazen ovenschotel doen. De stukjes ananas en appel erover verdelen. De rookworst in plakjes snijden en op de vruchten leggen. De schotel afdekken met de aardappelpuree.
Voedings-
waarde
Energie4290 KiloJoules
1021 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
78 gram
24 gram
5 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.