culinaire zaken .nl |
Zuurkool met mosterdsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Slank | Stamppot | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 600 5 300 8 4 - - |
kilogram gram deciliter gram theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
aardappel kool (zuur-) melk ham (achter-) mosterd maizena peper zout | ||
Berei- ding |
Kook de geschilde en in stukjes gesneden aardappelen met de zuurkool in net zoveel water dat het net onderwater staat met zout in ongeveer 30 minuten gaar. Snij de ham in stukjes. Giet het kookvocht boven een kom af. Stamp de aardappel en zuurkool door elkaar, voeg wat van het kookvocht toe om het smeuig te maken en voeg naar smaak peper toe. Roer de maizena los met 2 eetlepels melk. Breng de rest van de melk aan de kook en bind het met maizena, roer mosterd en de ham erdoor. Serveer de stamppot met de saus en garneer eventueel met tomaat. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1754 KiloJoules 418 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 56 gram 27 gram 12 gram |