culinaire
zaken
.nl
Zuurkool met mosterdsaus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
600
5
300
8
4
-
-
kilogram
gram
deciliter
gram
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
kool (zuur-)ingrediënt info
melk ingrediënt info
ham (achter-)
mosterd
maizena
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Kook de geschilde en in stukjes gesneden aardappelen met de zuurkool in net zoveel water dat het net onderwater staat met zout in ongeveer 30 minuten gaar. Snij de ham in stukjes. Giet het kookvocht boven een kom af. Stamp de aardappel en zuurkool door elkaar, voeg wat van het kookvocht toe om het smeuig te maken en voeg naar smaak peper toe. Roer de maizena los met 2 eetlepels melk. Breng de rest van de melk aan de kook en bind het met maizena, roer mosterd en de ham erdoor. Serveer de stamppot met de saus en garneer eventueel met tomaat.
Voedings-
waarde
Energie1754 KiloJoules
418 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
56 gram
27 gram
12 gram