culinaire
zaken
.nl
Zuurkool met ananas uit de oven
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
6
500
250
200
50
20
10
300
2
deciliter
gram
gram
gram
gram
gram
eetlepel
gram
stuks
melk ingrediënt info
kool (zuur-)ingrediënt info
ananas (blik) ingrediënt info
kaas
rozijn ingrediënt info
boter (room-)
meel (paneer-)
puree (aardappel-,instant
worst (rook-)
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius (gasstand 4-5). Voeg melk en water samen. Kook het melk-water mengsel. Voeg de aardappelpuree-poeder toe en roer het mengsel tot een puree. Beboter een grote ovenschotel. Laat de zuurkool uitdruipen. Verdeel de zuurkool over de bodem van de ovenschotel. Strooi hierover de uitgelekte ananasstukjes en de rozijnen. Strijk hierover de aardappelpuree glad. Kaas en paneermeel over de aardappelpuree strooien. Plaats de zuurkoolschotel in het midden van de oven totdat de kaas-paneermeel mengel knapperig bruin geworden is (na ongeveer 30 minuten).
Voedings-
waarde
Energie5232 KiloJoules
1246 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
59 gram
46 gram
5 gram