culinaire
zaken
.nl
Zoetzure auberginesalade
(Caponata)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.25
75
15
4
3
3
2
2
2
1
-
deciliter
gram
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
stengel
eetlepel
eetlepel
stuks
naar smaak
tomaat (gezeefd) ingrediënt info
olijf (groen)
olie (olijf-) ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
ansjovis (filet)
suiker
selderij (bleek-)ingrediënt info
azijn ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Doe de aubergines in een vergiet. Laat ze, na ze met zout te hebben bestrooid, 30 minuten uitlekken. Spoel ze af, dep ze droog met keukenpapier en bak ze rondom goudbruin in een laagje hete olijfolie. Laat ze weer uitlekken. Fruit de uienringen in 2 eetlepels olijfolie. Voeg de suiker en de gezeefde tomaten toe en laat het geheel zachtjes inkoken tot een donkere roodbruine saus. Roer azijn, peterselie, olijven, bleekselderij en ansjovis door de saus en laat deze nog 15 minuten al roerend doorkoken op een laag vuur. Voeg de aubergines aan de tomatensaus toe en laat de auberginesalade afkoelen.
Voedings-
waarde
Energie2914 KiloJoules
694 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
41 gram
12 gram
21 gram