culinaire zaken .nl |
Zeeduivel met helse saus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Griekenland | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:18 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
325 2 30 2 1 1 1 1 - - - |
gram deciliter gram eetlepel stuks teentje theelepel eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
zeeduivel wijn (wit) boter (room-) puree (tomaten-) ui knoflook oregano cognac zout peper peper (cayenne-) | ||
Berei- ding |
Verwarm een bruineringsschaal in 4 minuten voor op 600 Watt. Laat vervolgens de boter daarin smelten. Voeg hierna de stukken vis toe en laat deze 1.5 minuut op 500 Watt afgedekt smoren. Neem de vis uit de schaal en bewaar deze apart. Snipper de ui. Smoor de ui in 3.5 minuut op 500 Watt. Wrijf de gesmoorde ui door een fijne zeef en doe ze terug in de schaal. Pers de knoflook en voeg het met de tomatenpuree bij de ui. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en smoor het nog 1.5 minuut op 500 Watt. Voeg de cognac, de witte wijn, de oregano en cayennepeper toe. Laat de saus 5.5 minuut op 600 Watt inkoken. Leg de stukken vis erin en verwarm ze nog 1.5 minuut op 600 Watt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1639 KiloJoules 390 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 32 gram 2 gram |