culinaire
zaken
.nl
Zeeduivel met helse saus
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
325
2
30
2
1
1
1
1
-
-
-
gram
deciliter
gram
eetlepel
stuks
teentje
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
zeeduivel ingrediënt info
wijn (wit)
boter (room-)
puree (tomaten-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
oregano ingrediënt info
cognac
zout
peper ingrediënt info
peper (cayenne-) ingrediënt info
Berei-
ding
Verwarm een bruineringsschaal in 4 minuten voor op 600 Watt. Laat vervolgens de boter daarin smelten. Voeg hierna de stukken vis toe en laat deze 1.5 minuut op 500 Watt afgedekt smoren. Neem de vis uit de schaal en bewaar deze apart. Snipper de ui. Smoor de ui in 3.5 minuut op 500 Watt. Wrijf de gesmoorde ui door een fijne zeef en doe ze terug in de schaal. Pers de knoflook en voeg het met de tomatenpuree bij de ui. Breng het mengsel op smaak met zout en peper en smoor het nog 1.5 minuut op 500 Watt. Voeg de cognac, de witte wijn, de oregano en cayennepeper toe. Laat de saus 5.5 minuut op 600 Watt inkoken. Leg de stukken vis erin en verwarm ze nog 1.5 minuut op 600 Watt.
Voedings-
waarde
Energie1639 KiloJoules
390 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
9 gram
32 gram
2 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.