culinaire zaken .nl |
Zalm in een spinaziejasje | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Moeilijk | Oven | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
5 200 100 100 1 32 20 4 2 1 1 - - |
deciliter gram gram gram deciliter stuks gram stuks eetlepel stuks stuks naar smaak naar smaak |
fond (vis-) boter (room-) tarbot creme fraiche wijn (wit,droog) spinazieblad kaviaar zalmmoot room ei (kip) sjalot peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Verwarm de oven voor op 200øC. Snij voor de vulling de gekoelde tarbot in stukjes. Bestrooi die met zout, doe er het ei bij en zet de mixer erin. Roer er de creme fraiche door en breng op smaak met peper. Lepel er op het laatst de geklopte room door. | |||
Berei- ding |
Blancheer de spinazie even in licht gezouten water en laat uitlekken. Leg die daarna in de vorm van een vierkant op plastic folie en schep er de vulling op. Kruid met wat zout en leg de zalm erop. Vouw de spinazie toe. Pel de sjalot en snipper fijn. Breng de witte wijn en sjalot aan de kook. Giet er de visfond bij en laat de vloeistof tot 1/3 inkoken. Snij de boter in stukjes en meng die door de saus tot deze bindt. Voeg op het laatst de (nep)kaviaar toe. Leg de zalm in een ovenschaal en giet er een scheutje witte wijn bij. Dek de schaal af met alufolie en zet het 6 minuten in de hete oven. Leg de zalm op een voorverwarmd bord, schep er wat kaviaarsaus bij en dien op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3122 KiloJoules 743 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 42 gram 0 gram |