culinaire
zaken
.nl
Zalm in een spinaziejasje
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
200
100
100
1
32
20
4
2
1
1
-
-
deciliter
gram
gram
gram
deciliter
stuks
gram
stuks
eetlepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
fond (vis-)
boter (room-)
tarbot
creme fraiche ingrediënt info
wijn (wit,droog)
spinazieblad
kaviaar
zalmmoot
room
ei (kip)ingrediënt info
sjalot
peper ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Verwarm de oven voor op 200øC.
Snij voor de vulling de gekoelde tarbot in stukjes. Bestrooi die met zout, doe er het ei bij en zet de mixer erin. Roer er de creme fraiche door en breng op smaak met peper. Lepel er op het laatst de geklopte room door.
Berei-
ding
Blancheer de spinazie even in licht gezouten water en laat uitlekken. Leg die daarna in de vorm van een vierkant op plastic folie en schep er de vulling op. Kruid met wat zout en leg de zalm erop. Vouw de spinazie toe.

Pel de sjalot en snipper fijn. Breng de witte wijn en sjalot aan de kook. Giet er de visfond bij en laat de vloeistof tot 1/3 inkoken. Snij de boter in stukjes en meng die door de saus tot deze bindt. Voeg op het laatst de (nep)kaviaar toe.

Leg de zalm in een ovenschaal en giet er een scheutje witte wijn bij. Dek de schaal af met alufolie en zet het 6 minuten in de hete oven.

Leg de zalm op een voorverwarmd bord, schep er wat kaviaarsaus bij en dien op.
Voedings-
waarde
Energie3122 KiloJoules
743 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
42 gram
0 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.