culinaire
zaken
.nl
Zalm (gegratineerd) met tomatenvinaigrette
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
8
3
3
2
2
1
1
1
1
-
-
gram
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
eetlepel
centimeter
eetlepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
zalmfilet
ui (bos-)ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
olie ingrediënt info
olie (sesam-) ingrediënt info
azijn (sherry-) ingrediënt info
gember (wortel,vers) ingrediënt info
saus (soja-)
koriander (vers)
sesamzaad ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in luciferdunne reepjes van ca. 4 cm lang. Schil het schijfje gember en hak dit fijn. Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in stukjes. Roer de azijn, 1 theelepel sojasaus en 3 eetlepels olie door de tomaatstukjes en breng de vinaigrette op smaak met zout en peper. Roer de koriander erdoor.
Berei-
ding
Verwarm de grill voor. Leg de zalmfilets in een lage schaal. Bestrijk ze met 1 theelepel sojasaus en de sesamolie. Strooi het sesamzaad erover. Schuif de schaal circa 10 centimeter onder de hete grill en rooster de zalm in circa 4 minuten gaar. Verhit intussen 1 eetlepel olie in een koekepan en bak de gember en bosuireepjes in circa 2 minuten al omscheppend beetgaar. Breng op smaak met peper en zout. Schep de bosuireepjes op 4 bordjes. Leg de zalmfilets erop en schep de vinaigrette ernaast.
Voedings-
waarde
Energie1065 KiloJoules
254 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
24 gram
1 gram