culinaire zaken .nl |
Varkensvlees (peking) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 1 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 5 10 2 2 1 1 1 1 1 1 1 0.50 |
gram centiliter gram theelepel theelepel teentje eetlepel eetlepel eetlepel eetlepel stuks stuks eetlepel |
varkenslende bouillon rijst (droogkokend) kruidenmix (Chinees-) zoetstof knoflook azijn (essence 25%) saus (soja-) puree (tomaten-) peterselie ui prei olie | ||
Berei- ding |
De rijst in 3 eetlepels water laten wellen. Intussen van de varkenslende de vetresten afsnijden, in stukjes snijden. In een Tefalpan in olie al roerend aan alle kanten aanbraden, de gehakte ui en uitgeperste knoflook erbij doen en meebakken. De tomatenpuree met de bouillon en sojasaus door elkaar roeren, erover gieten, laten opkoken en doorroeren. De saus pikant met chinese kruiden in poedervorm of met kruiden en sambal oelek, wat azijn-essence en vloeibare zoetstof zoet-zuurscherp op smaak maken. Nog enige minuten op zacht vuur laten koken. Intussen zout water aan de kook brengen, het lichte deel van de prei goed wassen, in circa 1 centimeter dikke ringen snijden, 3 minuten blancheren en dan met de schuimspaan eruit halen, flink peperen. De gewelde rijst met de peterselie vermengen, in een kopje drukken en op een bord doen. Vlees en prei erbij doen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1540 KiloJoules 367 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 64 gram 9 gram 8 gram |