culinaire
zaken
.nl
Varkensvlees (peking)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
100
5
10
2
2
1
1
1
1
1
1
1
0.50
gram
centiliter
gram
theelepel
theelepel
teentje
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
varkenslende
bouillon
rijst (droogkokend) ingrediënt info
kruidenmix (Chinees-)
zoetstof
knoflook ingrediënt info
azijn (essence 25%) ingrediënt info
saus (soja-)
puree (tomaten-)ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
ui ingrediënt info
prei
olie ingrediënt info
Berei-
ding
De rijst in 3 eetlepels water laten wellen. Intussen van de varkenslende de vetresten afsnijden, in stukjes snijden. In een Tefalpan in olie al roerend aan alle kanten aanbraden, de gehakte ui en uitgeperste knoflook erbij doen en meebakken. De tomatenpuree met de bouillon en sojasaus door elkaar roeren, erover gieten, laten opkoken en doorroeren. De saus pikant met chinese kruiden in poedervorm of met kruiden en sambal oelek, wat azijn-essence en vloeibare zoetstof zoet-zuurscherp op smaak maken. Nog enige minuten op zacht vuur laten koken. Intussen zout water aan de kook brengen, het lichte deel van de prei goed wassen, in circa 1 centimeter dikke ringen snijden, 3 minuten blancheren en dan met de schuimspaan eruit halen, flink peperen. De gewelde rijst met de peterselie vermengen, in een kopje drukken en op een bord doen. Vlees en prei erbij doen.
Voedings-
waarde
Energie1540 KiloJoules
367 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
64 gram
9 gram
8 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.