culinaire
zaken
.nl
Varkenmedaillons met prei en champignons
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
5
400
80
6
2
-
-
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
bouillon (groente-)
champignon ingrediënt info
margarine
varkenshaas
prei
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Verwijder het wortelvoetje van de prei. Snij het witte en het lichtgele deel van de prei in kleine ringetjes. Was en snij de champignons in grove stukken. Blancheer de champignons even in groentebouillon en laat ze goed uitlekken. Snij de varkenshaas in stukjes van ongeveer 3-4 centimeter lengte en deuk ze licht in (ze worden nu varkenshaas medaillons genoemd). Bestrooi de varkenshaas met zout en peper. Bak de varkenshaas in de margarine in ongeveer 6 tot 8 minuten om en om zachtjes bruin. Fruit in de laatste twee minuten de preiringetjes en de champignons mee.
Voedings-
waarde
Energie2101 KiloJoules
500 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
54 gram
5 gram