culinaire zaken .nl |
Tortellini met spek en doperwtjes (Serveer met italiaans brood + geraspte parmezaanse kaas) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 300 1.25 50 40 15 1 1 1 0.50 0.25 - - |
gram gram deciliter gram gram gram eetlepel theelepel theelepel theelepel eetlepel naar smaak naar smaak |
tortellini (groen) doperwt (diepvries) room (slag-) spek (katen-) kaas (parmezaans) boter (room-) saus (soja-) majoraan (gedroogd) olie (olijf-) tijm peterselie peper (zwart) zout | ||
Berei- ding |
Kook de tortellini in rui water met de olie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken in een vergiet. Verhit ondertussen de boter en fruit hierin de kruiden. Voeg de doperwten toe en bak ze al omscheppend even mee. Voeg een scheutje water toe en stoof de groente in 5 minuten gaar. Breng in een grote pan de slagroom aan de kook. Breng op smaak met een scheutje sojasaus, versgemalen zwarte peper en zout. Voeg de tortellini toe en verwarm alles omscheppend door en door. Schep het spek (dunne plakjes) en de kaas erdoorheen en warm het gerecht goed door. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2834 KiloJoules 675 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 90 gram 25 gram 6 gram |