culinaire zaken .nl |
Tongfilet in witte wijnsaus | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2 50 15 8 1 - - |
deciliter gram gram stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
wijn (wit) boter (room-) bloem tongfilet peterselie (vers) peper zout | ||
Berei- ding |
Was de tongfilets en dep ze droog met keukenpapier. Doe de vis met 2/5 deel van de boter en de witte wijn in een pan. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de vis in 6 minuten gaar stoven. Haal de vis met een schuimspaan uit het kookvocht, leg hem op een schaal en houd hem warm. Maak de saus: Smelt de rest van de boter in een pan en roer er de bloem door. Voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje het stoofvocht van de vis toe tot een gladde en gebonden saus is ontstaan. Laat de saus op laag vuur 4 minuten zachtjes doorkoken en maak hem daarna op smaak met peper, zout en de fijngehakte peterselie. Schenk de saus over de vis en serveer het gerecht onmiddellijk. Geef hierbij gekookte aardappelen of aardappelpuree en worteltjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 606 KiloJoules 144 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 1 gram 0 gram |