culinaire zaken .nl |
Tartaar met brie en rozemarijn | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
100 30 4 1 |
gram gram stuks theelepel |
kaas (roombrie) boter (room-) rundertartaar rozemarijn | ||
Berei- ding |
Bestrooi de tartaar aan beide kanten met zout, peper en rozemarijn. Verhit de boter in een pan en braad de tartaartjes snel aan twee kanten bruin (in 2 minuten per kant). Draai het vuur op de laagste stand. Snij de brie in 4 plakken. Leg op ieder tartaartje een plak brie. Doe het deksel op de pan en laat de brie in 3 minuten smelten. Niet te lang laten bakken, anders worden de tartaartjes te droog. Meteen serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1593 KiloJoules 379 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 24 gram 0 gram |