culinaire zaken .nl |
Tagliatelle met paddestoelen (Tagliatelle con funghi) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 01:10 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 400 1 1 60 10 5 1 1 1 0.50 0.25 - - - |
gram gram deciliter deciliter gram gram gram teentje stuks stuks eetlepel bosje naar smaak naar smaak naar smaak |
champignon pasta (tagliatelle) wijn (wit) room (slag-) boter (room-) bloem boleet (gedroogd) knoflook ui laurier (blad) salie (vers) peterselie (bosje) peper (zwart) zout tijm | ||
Berei- ding |
Week de boleten 30 minuten in 1 deciliter heet water. Houd het weekvocht apart. Verhit 25 gram boter en fruit ui en knoflook 4 minuten op zacht vuur. Voeg de bloem toe en roer dit door. Blus de roux af met de witte wijn en het weekvocht van de paddestoelen. Voeg de kruiden toe en laat 30 minuten zachtjes koken. Snij de champignons in dunne plakjes. Verhit 25 gram van de boter in een koekepan, en bak de champignons 3 minuten op hoog vuur tot ze hun vocht beginnen te verliezen. Doe de champignons bij de saus. Breng 4 liter water aan de kook, voeg 2 eetlepels zout toe en kook de tagliatelle in ongeveer 10 minuten gaar. Giet de pasta af en vermeng met een klontje boter. Doe de room bij de saus en warm deze door. Giet de saus over de pasta en strooi de peterselie erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2680 KiloJoules 638 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 86 gram 18 gram 7 gram |