culinaire
zaken
.nl
Tagliatelle met paddestoelen
(Tagliatelle con funghi)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
400
1
1
60
10
5
1
1
1
0.50
0.25
-
-
-
gram
gram
deciliter
deciliter
gram
gram
gram
teentje
stuks
stuks
eetlepel
bosje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
champignon ingrediënt info
pasta (tagliatelle) ingrediënt info
wijn (wit)
room (slag-)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
boleet (gedroogd)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
laurier (blad)
salie (vers)
peterselie (bosje) ingrediënt info
peper (zwart) ingrediënt info
zout
tijm ingrediënt info
Berei-
ding
Week de boleten 30 minuten in 1 deciliter heet water. Houd het weekvocht apart. Verhit 25 gram boter en fruit ui en knoflook 4 minuten op zacht vuur. Voeg de bloem toe en roer dit door. Blus de roux af met de witte wijn en het weekvocht van de paddestoelen. Voeg de kruiden toe en laat 30 minuten zachtjes koken. Snij de champignons in dunne plakjes. Verhit 25 gram van de boter in een koekepan, en bak de champignons 3 minuten op hoog vuur tot ze hun vocht beginnen te verliezen. Doe de champignons bij de saus. Breng 4 liter water aan de kook, voeg 2 eetlepels zout toe en kook de tagliatelle in ongeveer 10 minuten gaar. Giet de pasta af en vermeng met een klontje boter. Doe de room bij de saus en warm deze door. Giet de saus over de pasta en strooi de peterselie erover.
Voedings-
waarde
Energie2680 KiloJoules
638 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
86 gram
18 gram
7 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.