culinaire
zaken
.nl
Taco's met spek en bonen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
150
1
100
1
6
4
2
1
1
0.50
0.50
gram
gram
deciliter
gram
deciliter
plakje
stuks
teentje
stuks
eetlepel
zakje
stuks
boon (Chili-,blik)
gehakt (runder-)
wijn (rood)
kool (savooie-)
saus (taco-)
spek (ontbijt-)
tacoschelp
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
olie ingrediënt info
kruidenmix (Chili-)
paprika (rood) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Pel de ui en hak hem grof. Was de paprika en snij ze in stukjes. Maak de knoflook schoon en hak ze zeer fijn. Hou 2/3 van de plakjes spek apart en snij de rest in dunne reepjes. Laat de bonen goed uitlekken.
Berei-
ding
Verhit de olie en bak de plakjes spek uit. Neem het spek uit de pan en bak in het braadvet de ui, de paprika en de knoflook al omscheppend circa 5 minuten Voeg het spek en het gehakt toe en laat het circa 10 minuten smoren.

Roer de helft van de sausmix, de rode wijn en de bonen door het vlees en laat het in circa 5 minuten warm worden. Leg de tacoschelpen 5 minuten in de oven. Overgiet de kool met kokend water en laat ze in een vergiet goed uitlekken. Verdeel de kool over de taco's en schep er het vleesmengsel op. Leg er een plakje uitgebakken spek op. Geef er hot tacosaus bij.
Voedings-
waarde
Energie2763 KiloJoules
658 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
39 gram
28 gram
52 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.