culinaire zaken .nl |
Taco's met spek en bonen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:25 | |
Indelingen | Oven | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 150 1 100 1 6 4 2 1 1 0.50 0.50 |
gram gram deciliter gram deciliter plakje stuks teentje stuks eetlepel zakje stuks |
boon (Chili-,blik) gehakt (runder-) wijn (rood) kool (savooie-) saus (taco-) spek (ontbijt-) tacoschelp knoflook ui olie kruidenmix (Chili-) paprika (rood) | ||
Voor- berei- ding |
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Pel de ui en hak hem grof. Was de paprika en snij ze in stukjes. Maak de knoflook schoon en hak ze zeer fijn. Hou 2/3 van de plakjes spek apart en snij de rest in dunne reepjes. Laat de bonen goed uitlekken. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie en bak de plakjes spek uit. Neem het spek uit de pan en bak in het braadvet de ui, de paprika en de knoflook al omscheppend circa 5 minuten Voeg het spek en het gehakt toe en laat het circa 10 minuten smoren. Roer de helft van de sausmix, de rode wijn en de bonen door het vlees en laat het in circa 5 minuten warm worden. Leg de tacoschelpen 5 minuten in de oven. Overgiet de kool met kokend water en laat ze in een vergiet goed uitlekken. Verdeel de kool over de taco's en schep er het vleesmengsel op. Leg er een plakje uitgebakken spek op. Geef er hot tacosaus bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2763 KiloJoules 658 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 39 gram 28 gram 52 gram |