culinaire
zaken
.nl
Taco's gevuld met rode bonensalade
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
200
50
4
4
3
2
2
1
1
1
3
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
takje
eetlepel
stuks
stuks
stuks
stengel
eetlepel
boon (Chili-,blik)
mais (blik)
kaas (oud)
olie ingrediënt info
tacoschelp
peterselie (vers) ingrediënt info
azijn ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
kruidenmix (taco-)
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas
Berei-
ding
Maak de bleekselderij schoon en verwijder de harde nerven met een dunschiller. Snij de stengel in flinterdunne plakjes. Maak de paprika schoon en snij hem in piepkleine stukjes. Spoel de rode bonen in een zeef af onder koud stromend water. Roer in een kom een sausje van de azijn, taco-seasoningmix en olie. Schep de rode bonen, mais, paprika en bleekselderij erdoor. Knip de peterselie erboven fijn. Laat de salade liefst enkele uren staan.
Pel het sjalotje en snij het in flinterdunne ringen. Snij de tomaten in partjes. Vul de tacoschelpen met de salade en zet ze naast elkaar op 2 borden. Schep de rest van de salade erom heen. Strooi de geraspte kaas erover en garneer met de uiringen en tomaatpartjes.
Voedings-
waarde
Energie2318 KiloJoules
552 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
62 gram
19 gram
38 gram