culinaire zaken .nl |
Surinaamse schotel met kouseband | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Suriname | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 02:15 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 150 1 50 4 3 2 1 1 1 1 0.50 - - |
gram gram deciliter gram eetlepel stuks eetlepel teentje stuks stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
kousenband runderbaklap water kaas olie aardappel uitjes (gefruit,gedroogd) knoflook ui peper (Spaans) tomaat bouillon (tablet) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. Snij het vlees in dunne reepjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de kouseband schoon: snij een puntje van de uiteinden af en snij de bonen in stukjes van 3 centimeter. Was de tomaat en snij hem in partjes. Schil en was de aardappelen en snij ze in blokjes. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees bruin. Voeg de ui- en de knoflooksnippers, de stukjes kouseband en de aardappelen toe en roerbak dit 2 minuten Voeg de tomaat, het bouillontablet en het hele pepertje erbij. Giet het water erbij en laat alles met het deksel op de pan zachtjes gaarstoven in 10 minuten Verwijder het pepertje en voeg naar smaak zout en peper toe. Meng de gefruite uitjes met de kaas en geef dit er apart bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2617 KiloJoules 623 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 79 gram 40 gram 13 gram |