culinaire
zaken
.nl
Surinaamse schotel met kouseband
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
150
1
50
4
3
2
1
1
1
1
0.50
-
-
gram
gram
deciliter
gram
eetlepel
stuks
eetlepel
teentje
stuks
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
kousenband ingrediënt info
runderbaklap
water
kaas
olie ingrediënt info
aardappel ingrediënt info
uitjes (gefruit,gedroogd) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper (Spaans) ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
bouillon (tablet)
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas. Snij het vlees in dunne reepjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de kouseband schoon: snij een puntje van de uiteinden af en snij de bonen in stukjes van 3 centimeter. Was de tomaat en snij hem in partjes. Schil en was de aardappelen en snij ze in blokjes.
Berei-
ding
Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees bruin. Voeg de ui- en de knoflooksnippers, de stukjes kouseband en de aardappelen toe en roerbak dit 2 minuten Voeg de tomaat, het bouillontablet en het hele pepertje erbij. Giet het water erbij en laat alles met het deksel op de pan zachtjes gaarstoven in 10 minuten Verwijder het pepertje en voeg naar smaak zout en peper toe. Meng de gefruite uitjes met de kaas en geef dit er apart bij.
Voedings-
waarde
Energie2617 KiloJoules
623 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
79 gram
40 gram
13 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.