culinaire
zaken
.nl
Stoofschotel met groente 2
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
700
200
4
2
1
1
1
1
1
-
-
liter
gram
gram
stuks
stuks
stuks
stengel
stuks
stuks
takje
naar smaak
naar smaak
bouillon (runder-)
runderklapstuk
boon (sperzie-,vers)
aardappel ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
ui ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
wortel (winter-)
paprika (geel) ingrediënt info
tijm (vers) ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Pel de ui en snij deze in stukken. Breng de bouillon met de ui en de tijm aan de kook. Kook het klapstuk hierin, met de deksel op de pan, in circa 70 minuten Schil intussen de aardappels en snij ze in achten. Maak de sperziebonen schoon. Maak de bleekselderij en de winterpeen schoon en snij beide in plakjes. Maak de paprika schoon en snij deze in reepjes. Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes. Voeg de stukjes aardappel toe aan het klapstuk en kook deze nog 10 minuten mee. Voeg de sperziebonen, de bleekselderij en de winterpeen toe en kook dit 5 minuten mee. Voeg de rest van de groente toe en kook dit alles nog 5 minuten Neem het klapstuk uit de pan en snij dit in plakken. Breng de groente op smaak met peper en zout. Doe de groente over in een mooie schaal. Verdeel de plakjes vlees erop.
Voedings-
waarde
Energie2667 KiloJoules
635 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
41 gram
39 gram
9 gram