culinaire
zaken
.nl
Stoofschotel Tagine
(stoofschotel met rundvlees)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
400
300
3
1
1
1
1
gram
gram
gram
eetlepel
theelepel
eetlepel
theelepel
theelepel
runderlap (mager)
erwt (kikker-)
spinazie
olie (olijf-) ingrediënt info
ketoembar
honing
komijn
gember (poeder) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Snijd het rundvlees in reepjes van 1 cm. Doe het vlees in de schaal en meng het met de olijfolie, gemberpoeder, gemalen komijn, ketoembar, zout en peper. Voeg zo veel water toe dat het vlees onderstaat.
Berei-
ding
Laat het onder af en toe roeren afgedekt 1 uur zachtjes stoven. Haal dan het deksel van de pan en laat alles 30 minuten inkoken. Voeg de honing toe. Was de spinazie, laat het uitlekken en hak het grof. Laat in een vergiet de kikkererwaten uitlekken. Voeg de spinazie en de kikkererwten aan het vlees toe en laat alles 3 minuten stoven. Serveer direct.

Tip: een echt Marokkaans tintje krijgt de tagine als u een paar schijfjes citroen laat meestoven. Bestrooi het gerecht voor het serveren met wat fijngehakte peterselie of koriander.
Voedings-
waarde
Energie3279 KiloJoules
781 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
63 gram
38 gram
20 gram