culinaire zaken .nl |
Stoofpotje ossestaart met capucijners | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 03:00 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 4 400 1 5 10 2 1 1 - - |
kilogram deciliter gram deciliter centiliter gram stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
ossestaart saus (basis-,bruin) capucijner (gedroogd) bier (bok-) olie ui (zilver-,rauw) ui laurier (blad) puree (tomaten-) peper zout | ||
Berei- ding |
Neem middenstuk van een "net niet meer kalf"-staart: deze wervels zitten goed in het vlees, tamelijk vetloos nog (Laat uw slager het u duidelijk maken!). Bak de stukken staart in de gloeiende olie goed bruin, en betrek gedurende de laatste minuten de uiringen erbij. Giet zoveel mogelijk olie af, en breng vlees en uien in de bruine basissaus. Voeg toe bokbier, uitjes en tomatenpuree, laurier, peper en zout. Laat het vlees in twee en een half uur gaar stoven (in dikbodemige pan) onder gesloten deksel. Kook, indien nodig, op het laatst in zonder deksel. Kook de vooraf geweekte capucijners gaar in het weeknat, en giet ze af. Houd ze gescheiden van de staart, maar overgiet ze wel met een weinig van de stoofsaus ervan. Serveer er een salade van rauwe winterwortel bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4245 KiloJoules 1011 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 54 gram 69 gram 20 gram |