culinaire
zaken
.nl
Stoofpotje ossestaart met capucijners
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
4
400
1
5
10
2
1
1
-
-
kilogram
deciliter
gram
deciliter
centiliter
gram
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
ossestaart
saus (basis-,bruin)
capucijner (gedroogd)
bier (bok-)
olie ingrediënt info
ui (zilver-,rauw) ingrediënt info
ui ingrediënt info
laurier (blad)
puree (tomaten-)ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Neem middenstuk van een "net niet meer kalf"-staart: deze wervels zitten goed in het vlees, tamelijk vetloos nog (Laat uw slager het u duidelijk maken!). Bak de stukken staart in de gloeiende olie goed bruin, en betrek gedurende de laatste minuten de uiringen erbij. Giet zoveel mogelijk olie af, en breng vlees en uien in de bruine basissaus. Voeg toe bokbier, uitjes en tomatenpuree, laurier, peper en zout. Laat het vlees in twee en een half uur gaar stoven (in dikbodemige pan) onder gesloten deksel. Kook, indien nodig, op het laatst in zonder deksel. Kook de vooraf geweekte capucijners gaar in het weeknat, en giet ze af. Houd ze gescheiden van de staart, maar overgiet ze wel met een weinig van de stoofsaus ervan. Serveer er een salade van rauwe winterwortel bij.
Voedings-
waarde
Energie4245 KiloJoules
1011 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
54 gram
69 gram
20 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.