culinaire zaken .nl |
Spaghettischotel 1 | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Goedkoop | Makkelijk | Rijst En Pasta | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 400 250 100 100 100 100 30 5 2 1 0.50 1 - - |
gram gram gram gram gram gram gram gram centiliter stengel stuks eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
pasta (spaghetti) tomaat gehakt (runder-) ham (mager) champignon doperwt (blik) kaas wortel wijn (rood) selderij (bleek-) ui basilicum (vers) olie (olijf-) zout peper (wit) | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
De heel fijn gesnipperde ui in wat olie zachtjes bakken. Het verbrokkelde gehakt toevoegen. De worteltjes, bleekselderij en champignons in smalle plakjes snijden (evt. fijn hakken) en met wat zout en peper toevoegen. Het gehakt al roerend rul bakken. De tomaten in 0.5 deciliter water opkoken en met het vocht door een zeef wrijven. De gezeefde tomaten met de basilicum (en de wijn) bij het gehakt roeren en zolang zachtjes koken, tot de saus wat dikker is. De ham in heel smalle reepjes snijden, de doperwtjes laten uitlekken en bij de saus roeren. De spaghetti in ruim kokend water met wat zout in 8 minuten net gaar koken, in een zeef storten en terug in de pan omschudden met een scheutje olijfolie. De spaghetti in een schaal scheppen en wat van de saus erop scheppen. De rest er apart bij serveren, net als de geraspt kaas. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3613 KiloJoules 860 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 105 gram 43 gram 13 gram |