culinaire
zaken
.nl
Spaghettischotel 1
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
400
250
100
100
100
100
30
5
2
1
0.50
1
-
-
gram
gram
gram
gram
gram
gram
gram
gram
centiliter
stengel
stuks
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
pasta (spaghetti) ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
gehakt (runder-)
ham (mager)
champignon ingrediënt info
doperwt (blik)
kaas
wortel
wijn (rood)
selderij (bleek-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
De heel fijn gesnipperde ui in wat olie zachtjes bakken. Het verbrokkelde gehakt toevoegen. De worteltjes, bleekselderij en champignons in smalle plakjes snijden (evt. fijn hakken) en met wat zout en peper toevoegen. Het gehakt al roerend rul bakken. De tomaten in 0.5 deciliter water opkoken en met het vocht door een zeef wrijven. De gezeefde tomaten met de basilicum (en de wijn) bij het gehakt roeren en zolang zachtjes koken, tot de saus wat dikker is. De ham in heel smalle reepjes snijden, de doperwtjes laten uitlekken en bij de saus roeren. De spaghetti in ruim kokend water met wat zout in 8 minuten net gaar koken, in een zeef storten en terug in de pan omschudden met een scheutje olijfolie. De spaghetti in een schaal scheppen en wat van de saus erop scheppen. De rest er apart bij serveren, net als de geraspt kaas.
Voedings-
waarde
Energie3613 KiloJoules
860 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
105 gram
43 gram
13 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.