culinaire
zaken
.nl
Spaghetti met tonijn en tomatensaus
(pastagerecht)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
2.50
2
2
2
2
0.50
gram
deciliter
eetlepel
teentje
stuks
blik
theelepel
pasta (spaghetti) ingrediënt info
tomaat (gezeefd) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
tonijn (naturel)
koriander (poeder)
Berei-
ding
Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de uien in ringen. Verhit de olie en bak hierin de uiringen zachtjes bruin. Pers de knoflook uit en bak deze even mee. Voeg de gezeefde tomaten, koriander en peper en zout naar smaak toe. Breng dit aan de kook en laat het 5 minuten pruttelen. Laat de tonijn uitlekken, verdeel deze in stukjes en voeg dit aan de saus toe. Het geheel snel doorwarmen en over de warme spaghetti scheppen.

Serveer dit met een frisse salade, gegarneerd met komkommer, paprika en tuinkers. Breng de salade op smaak met olie, wijnazijn, zout, peper en een beetje suiker.
Voedings-
waarde
Energie2099 KiloJoules
500 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
87 gram
15 gram
5 gram