culinaire zaken .nl |
Spaghetti met olie en knoflook (Spaghetti all' aglio e olio) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Rijst En Pasta | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 5 3 0.25 - - |
gram eetlepel teentje bosje naar smaak naar smaak |
pasta (spaghetti) olie (olijf-) knoflook peterselie (bosje) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Breng 4 liter water aan de kook, voeg 2 eetlepels zout toe en kook de spaghetti ongeveer 10 minuten tot hij beetgaar is. Verwarm ondertussen op laag vuur de olijfolie. Voeg de knoflook toe en laat deze 5 minuten meetrekken in de olie. Laat de olie niet te heet worden. Giet de spaghetti af, en schep deze om met de knoflookolie en de peterselie. Breng op smaak met zout en peper. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2593 KiloJoules 617 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 102 gram 17 gram 3 gram |