culinaire
zaken
.nl
Salade van tonijn en sperziebonen 3
(franse salade)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
450
8
6
3
2
2
2
1
1
gram
stuks
eetlepel
stuks
eetlepel
stuks
blik
eetlepel
theelepel
boon (sperzie-,diepvries)
olijf (groen)
olie ingrediënt info
tomaat (vlees-) ingrediënt info
azijn ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
tonijn (water,blik)
kappertjes
mosterd
Berei-
ding
Voorbereiding: Kook de sperziebonen in 6 minuten beetgaar in ruim kokend water met zout. Giet ze af in een vergiet en laat ze onder koud stromend water afkoelen. Laat ze vervolgens goed uitlekken. Giet de tonijn af en verdeel de vis in stukken. Maak de tomaten schoon en snij ze in partjes. Pel de eieren en snij ook deze in partjes. Klop een sausje van azijn, mosterd, olie, zout en peper naar smaak.
Bereiding: Schep de sperziebonen, de tonijn, de partjes tomaat en het sausje door elkaar in een slakom. Garneer de salade met ei, kappertjes en in plakjes gesneden olijven.
Lekker met: stokbrood en kruidenboter.
Voedings-
waarde
Energie927 KiloJoules
221 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
6 gram
0 gram