culinaire
zaken
.nl
Runderrollade
(Filet de boeuf a la ficelle)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.75
750
4
4
3
3
1
1
0.50
0.25
0.25
-
liter
gram
stuks
stuks
stuks
stuks
eetlepel
stuks
knol
eetlepel
eetlepel
naar smaak
water
runderrollade
koolrabi ingrediënt info
kruidnagel ingrediënt info
prei
wortel
bieslook (vers) ingrediënt info
ui ingrediënt info
selderij (knol-)ingrediënt info
dragon (vers)
tijm (vers) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Verwijder het groen van de prei, snij het witte gedeelte in ringen en was die zorgvuldig. Schrap de worteltjes of spoel ze af, schil de knolselderij en de koolrabi en snij de groenten in blokjes of in dunne reepjes. Pel de ui en steek de kruidnagels erin. Maak een bouquet-garni van de gewassen dragon, tijm en peterselie. Breng in een flinke pan het water met wat zout aan de kook. Voeg alle gesneden groenten, de ui en het bouquet garni toe en hang na 15 minuten de rollade aan de steel van een houten lepel in de kokende groentebouillon. Leg een deksel op de pan en laat alles nog 25 minuten koken. Haal het vlees uit de bouillon, en houd het warm. Schep de groenten uit de bouillon, laat ze uitlekken en schik ze langs de rand van een warme platte schaal. Laat de bouillon op een hoge stand wat inkoken. Neem de ui en het bouquet garni eruit. Verwijder het rolladegaren van het vlees en snij het in plakken. Leg die tussen de groenten op de schaal. Was het bieslook, snij het in stukjes en strooi die over de bouillon. Serveer bij dit recept knoflookmayonaise.
Voedings-
waarde
Energie2522 KiloJoules
600 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
52 gram
63 gram
16 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.