culinaire zaken .nl |
Romig stoofgerecht met varkensvlees en kalfsvlees | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Mexico | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 02:00 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 375 375 1 1 5 2 2 2 1 1 1 0.50 0.10 0.10 - - - |
gram gram gram deciliter deciliter centiliter eetlepel stuks teentje stuks stuks eetlepel theelepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
tomaat (gepeld,groen) varkensvlees kalfsvlees wijn (wit,droog) bouillon (kippen-) room (slag-) olie (olijf-) paprika (groen) knoflook ui peper (groen) puree (tomaten-) majoraan (gedroogd) suiker basilicum (vers) nootmuskaat zout peper | ||
Berei- ding |
Verhit de olie in een pan en bak hierin de blokjes vlees rondom bruin. Voeg de kleingesneden ui en de uitgeperste knoflook toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee. Voeg de stukjes tomaat, de kleingesneden groene peper en de stukjes paprika toe. Roer alles goed door elkaar en laat het mengsel ongeveer 5 minuten zachtjes koken tot de tomaten en de stukjes paprika zacht zijn. Voeg de tomatenpuree, marjolein, basilicum, nootmuskaat en suiker toe en laat alles nu en dan omscheppend ongeveer 5 minuten bakken. Voeg de bouillon en de witte wijn toe en breng het aan de kook. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het vlees in ongeveer 1.5 uur gaar stoven. Roer de slagroom vlak voor het serveren door het gerecht en maak alles op smaak met zout en peper. Geef hierbij gekookte rijst en tortillas. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2393 KiloJoules 570 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 17 gram 39 gram 5 gram |