culinaire
zaken
.nl
Romig stoofgerecht met varkensvlees en kalfsvlees
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
375
375
1
1
5
2
2
2
1
1
1
0.50
0.10
0.10
-
-
-
gram
gram
gram
deciliter
deciliter
centiliter
eetlepel
stuks
teentje
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
tomaat (gepeld,groen) ingrediënt info
varkensvlees
kalfsvlees ingrediënt info
wijn (wit,droog)
bouillon (kippen-)
room (slag-)
olie (olijf-) ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper (groen) ingrediënt info
puree (tomaten-)ingrediënt info
majoraan (gedroogd)
suiker
basilicum (vers)ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Verhit de olie in een pan en bak hierin de blokjes vlees rondom bruin. Voeg de kleingesneden ui en de uitgeperste knoflook toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee. Voeg de stukjes tomaat, de kleingesneden groene peper en de stukjes paprika toe. Roer alles goed door elkaar en laat het mengsel ongeveer 5 minuten zachtjes koken tot de tomaten en de stukjes paprika zacht zijn. Voeg de tomatenpuree, marjolein, basilicum, nootmuskaat en suiker toe en laat alles nu en dan omscheppend ongeveer 5 minuten bakken. Voeg de bouillon en de witte wijn toe en breng het aan de kook. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het vlees in ongeveer 1.5 uur gaar stoven. Roer de slagroom vlak voor het serveren door het gerecht en maak alles op smaak met zout en peper. Geef hierbij gekookte rijst en tortillas.
Voedings-
waarde
Energie2393 KiloJoules
570 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
17 gram
39 gram
5 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.