culinaire
zaken
.nl
Rode bonenpot met shoarmavlees
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
300
250
1
50
30
4
3
-
-
gram
gram
gram
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
boon (Chili-,blik)
soepgroenten
shoarmavlees
sap (tomaten-)
kaas (belegen)
boter (room-)
wortel
brood (volkoren)
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Spoel de bonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze uitlekken. Rasp de kaas. Rasp de wotel grof.
Berei-
ding
Verhit de boter in een braadpan en roerbak het vlees rondom bruin. Bak de soepgroenten en de geraspte wortel al omscheppend even mee en roer vervolgens het tomatensap erdoor. Stoof het vlees en de groenten met een deksel op de pan in circa 10 minuten zachtjes gaar. Verhit intussen de grill op de hoogste stand. Snij de sneetjes brood diagonaal door, bestrooi ze met de geraspte kaas en leg ze op de bakplaat. Roer de uitgelekte bonen door het groentenmengsel en laat ze in 5 minuten door en door warm worden. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Schuif intussen het brood circa 7 centimeter onder de hete grill en laat de kaas smelten en lichtbruin worden in circa 3 minuten.
Voedings-
waarde
Energie2005 KiloJoules
477 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
50 gram
35 gram
38 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.