culinaire zaken .nl |
Rode bonenpot met shoarmavlees | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 3 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Grill/grillplaat | Wok / Roerbakken | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 300 250 1 50 30 4 3 - - |
gram gram gram deciliter gram gram stuks stuks naar smaak naar smaak |
boon (Chili-,blik) soepgroenten shoarmavlees sap (tomaten-) kaas (belegen) boter (room-) wortel brood (volkoren) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Spoel de bonen in een zeef onder koud stromend water af en laat ze uitlekken. Rasp de kaas. Rasp de wotel grof. | |||
Berei- ding |
Verhit de boter in een braadpan en roerbak het vlees rondom bruin. Bak de soepgroenten en de geraspte wortel al omscheppend even mee en roer vervolgens het tomatensap erdoor. Stoof het vlees en de groenten met een deksel op de pan in circa 10 minuten zachtjes gaar. Verhit intussen de grill op de hoogste stand. Snij de sneetjes brood diagonaal door, bestrooi ze met de geraspte kaas en leg ze op de bakplaat. Roer de uitgelekte bonen door het groentenmengsel en laat ze in 5 minuten door en door warm worden. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Schuif intussen het brood circa 7 centimeter onder de hete grill en laat de kaas smelten en lichtbruin worden in circa 3 minuten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2005 KiloJoules 477 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 50 gram 35 gram 38 gram |