culinaire zaken .nl |
Remoulade van lange rapen en fijne plakjes tonijn | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 5 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 250 5 40 25 15 1.50 1 1 - |
gram gram centiliter gram gram gram bosje stuks gram naar smaak |
tonijn raapjes (wit) olie (olijf-) olijf (zwart,pitvrij) mayonaise mosterd majoraan (vers) citroen zout (zee-) peper | ||
Berei- ding |
Schil de raapjes en snij ze in staafjes. Vermeng de mayonaise met de mosterd. Ontpit de olijven en snij ze in kleine blokjes. Meng de in staafjes gesneden raapjes met de mayonaise en de zwarte olijven. Snij de tonijn in dunne plakjes (of vraag dat aan de visboer), leg deze op een koud bord en breng ze op smaak met wat zeezout, peper, wilde marjolein, citroensap en olijfolie. Leg de remoulade van de raapjes op borden en schik de plakjes tonijnfilet in het midden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1288 KiloJoules 307 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 24 gram 1 gram |