culinaire
zaken
.nl
Raapjes gevuld met bospaddestoelen
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
200
200
100
60
40
20
10
1.50
1.50
gram
gram
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
bosje
bosje
oesterzwam ingrediënt info
champignon ingrediënt info
eekhoorntjesbrood ingrediënt info
spek (rook-,mager)
boter (room-)
ui (sjalot) ingrediënt info
raapjes (wit)
ei (kip)ingrediënt info
kervel (vers)
bieslook ingrediënt info
Berei-
ding
Schil de rapen, hol ze uit en snij het vruchtvlees in blokjes. Blancheer het in kokend, licht gezouten water. Laat uitlekken en hou ze even onder een koude waterstraal. Droog af. Borstel de champignones schoon en snij ze in kleine stukjes. Schil en hak de sjalotten. Snij het gerookt spek in reepjes. Hak de bieslook en kervel. Stoof de champignons in wat boter, voeg de sjalotten en een gedeelte van de gehakte kruiden toe. Laat in een andere pan het vruchtvlees van de raapjes in water boter slinken. Voeg zout en peper toe. Suiker lichtjes en voeg een beetje water toe. Laat 5 minuutjes stoven. Blancheer de spekreepjes, laat ze uitlekken en bak ze daarna in de pan tot ze knapperig zijn. Meng de champignons met het vruchtvlees van de raapjes, de spekreepjes en kruiden. Vul de uitgeholde raapjes tot op 3/4 met dit mengsel. Breek een ei in ieder raapje. Zet een beboterde schotel in de oven, leg er de gevulde raapjes in en laat ze enkele minuten in de oven bakken, tot het eiwit gestold is. Serveer meteen.
Voedings-
waarde
Energie1509 KiloJoules
359 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
24 gram
3 gram