culinaire
zaken
.nl
Puree (erwten) met saucijsjes
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
200
50
2
1
1
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
theelepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
erwt (split-,groen)
saucijs
boter (room-)
olie ingrediënt info
azijn (naturel) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
kerrie (poeder)
sla ingrediënt info
boter (room-)
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Breng 1.5 deciliter water aan de kook. Voeg 300 gram spliterwten (NIET VOORGEWEEKT) en 1 eetlepel zout toe en laat dit 1 uur koken. Smelt intussen 50 gram boter in een koekepan en bak op zacht vuur de saucijsjes in 20 minuten gaar en bruin. Maak de gewassen, uitgelekte sla aan met olie en azijn en voeg de paprika toe. Wrijf de gare, uitgelekte spliterwten door een zeef en verwarm ze in een pan op een zacht vuur. Voeg al roerende zoveel vocht (afkomstig van de erwten) toe, totdat de goede dikte van de aardappelpuree is bereikt. Roer een klontje boter door de erwtenpuree en maak deze op smaak af met zout, peper en kerriepoeder. Leg de saucijsjes bovenop de erwtenpuree. Serveer met: sla.
Voedings-
waarde
Energie1992 KiloJoules
474 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
52 gram
18 gram
3 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.