culinaire zaken .nl |
Puree (erwten) met saucijsjes | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 200 50 2 1 1 1 1 1 - - |
gram gram gram eetlepel eetlepel stuks theelepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
erwt (split-,groen) saucijs boter (room-) olie azijn (naturel) paprika (rood) kerrie (poeder) sla boter (room-) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Breng 1.5 deciliter water aan de kook. Voeg 300 gram spliterwten (NIET VOORGEWEEKT) en 1 eetlepel zout toe en laat dit 1 uur koken. Smelt intussen 50 gram boter in een koekepan en bak op zacht vuur de saucijsjes in 20 minuten gaar en bruin. Maak de gewassen, uitgelekte sla aan met olie en azijn en voeg de paprika toe. Wrijf de gare, uitgelekte spliterwten door een zeef en verwarm ze in een pan op een zacht vuur. Voeg al roerende zoveel vocht (afkomstig van de erwten) toe, totdat de goede dikte van de aardappelpuree is bereikt. Roer een klontje boter door de erwtenpuree en maak deze op smaak af met zout, peper en kerriepoeder. Leg de saucijsjes bovenop de erwtenpuree. Serveer met: sla. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1992 KiloJoules 474 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 52 gram 18 gram 3 gram |