culinaire
zaken
.nl
Paars en Rood
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
60
30
20
1
1
1
-
-
-
gram
gram
gram
stuks
eetlepel
teentje
naar smaak
naar smaak
naar smaak
tomaat ingrediënt info
boter (room-)
noot (hazel-)
aubergine ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
tijm ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Bestrijk een ronde wijde vorm met een deel van de boter. Was de tomaten en aubergine. Verwijder de steeltjes en snij de tomaten en de aubergine in zeer dunne plakken. Leg de plakken dakpansgewijs om en om in de vorm. Strooi er een mengsel van zout, peper, de gemalen noten en de tijm over. Pel de knoflook en pers ze boven de groenten uit. Strooi de peterselie erover en verdeel de rest van de boter in kleine blokjes over de groenten. Laat de groente afgedekt in 5.5 minuten gaar worden op 600 Watt.
Voedings-
waarde
Energie902 KiloJoules
215 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
4 gram
7 gram