culinaire zaken .nl |
Ovenschotel met pikante texaanse ketchup | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Suriname | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 150 50 4 4 3 3 2 2 2 2 1 1 1 0.50 - - |
gram gram gram stuks stuks teentje stuks stuks eetlepel theelepel fles eetlepel stuks stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
kipfilet rijst (droogkokend) kaas ananas (schijven) aardappel (Bintje) knoflook ei (kip) ui olie (olijf-) oregano ketchup (Texaans) bieslook (vers) paprika (rood) paprika (groen) bieslook (vers) peper (cayenne-) zout | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Kook de (schoongeboende) aardappelen in de schil gaar. Kook in een andere pan de rijst in ruim 2 deciliter water gaar. Verwarm de oven voor op 250. Pel de aardappelen en snij ze in kleine stukjes. Schep deze door de gekookte rijst. Vet een ovenschaal in en schep het aardappel-rijstmengsel hierin. Breek over dit mengsel de eieren. Zet de ovenschaal in de oven en laat het gerecht er 20 minuten in staan tot de eieren gestold zijn. Maak intussen de saus. Snipper de ui en de knoflook en bak deze in de olie goudbruin. Snij de kipfilet in blokjes en snij de paprika's klein. Doe dan de kip bij de ui, bak deze rondom bruin en bak vervolgens de paprika mee. Schenk de Texaanse ketchup bij het mengsel. Breng de saus op smaak met bieslook en een snufje oregano (en eventueel cayennepeper en zout). Laat de saus zachtjes pruttelen, roer regelmatig om aanbraden te voorkomen. Verdeel de aardappelrijst over vier borden en bestrooi het gerecht met een mengsel van geraspte kaas en fijngehakte bieslook en garneer het geheel met schijfjes ananas. Geef de saus er apart bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2240 KiloJoules 533 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 54 gram 45 gram 6 gram |