culinaire
zaken
.nl
Ovenschotel met pikante texaanse ketchup
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
150
50
4
4
3
3
2
2
2
2
1
1
1
0.50
-
-
gram
gram
gram
stuks
stuks
teentje
stuks
stuks
eetlepel
theelepel
fles
eetlepel
stuks
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
kipfilet
rijst (droogkokend) ingrediënt info
kaas
ananas (schijven) ingrediënt info
aardappel (Bintje) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
oregano ingrediënt info
ketchup (Texaans)
bieslook (vers) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
bieslook (vers) ingrediënt info
peper (cayenne-) ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Kook de (schoongeboende) aardappelen in de schil gaar. Kook in een andere pan de rijst in ruim 2 deciliter water gaar. Verwarm de oven voor op 250. Pel de aardappelen en snij ze in kleine stukjes. Schep deze door de gekookte rijst. Vet een ovenschaal in en schep het aardappel-rijstmengsel hierin. Breek over dit mengsel de eieren. Zet de ovenschaal in de oven en laat het gerecht er 20 minuten in staan tot de eieren gestold zijn. Maak intussen de saus. Snipper de ui en de knoflook en bak deze in de olie goudbruin. Snij de kipfilet in blokjes en snij de paprika's klein. Doe dan de kip bij de ui, bak deze rondom bruin en bak vervolgens de paprika mee. Schenk de Texaanse ketchup bij het mengsel. Breng de saus op smaak met bieslook en een snufje oregano (en eventueel cayennepeper en zout). Laat de saus zachtjes pruttelen, roer regelmatig om aanbraden te voorkomen. Verdeel de aardappelrijst over vier borden en bestrooi het gerecht met een mengsel van geraspte kaas en fijngehakte bieslook en garneer het geheel met schijfjes ananas. Geef de saus er apart bij.
Voedings-
waarde
Energie2240 KiloJoules
533 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
54 gram
45 gram
6 gram
Ontwerp en layout culinairezaken.nl
zaterdag 27 november 2004 - 13:24.