culinaire
zaken
.nl
Noedelgratin
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
450
250
100
60
3
3
3
2
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
stuks
stuks
eetlepel
teentje
eetlepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
spinazie (diepvries)
noedel
kaas (gruyere)
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
melk ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
pit (pijnboom-)
olie ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Laat de spinazie op een zacht vuurtje ontdooien.
Pel intussen de uien, snij ze in ringen en fruit ze glazig in de helft van de boter. Voeg de spinazie en knoflook uit de knijper toe en laat 2 a 3 minuten stoven.

Roer de helft van de kaas door de spinazie en breng op smaak met zout en nootmuskaat. Vet wanden en bodem van een vuurvaste schaal met wat van de boter in.
Kook de (zelfgemaakte, zie basisrecept) noedels in licht gezouten water met een scheutje olie, giet ze af en laat goed uitlekken.

Schik de pasta en de spinaziemix in laagjes in de ovenschotel. Klop de eieren los met melk, nootmuskaat en zout en giet dit mengsel over de noedels.

Strooi de pijnpitten over het gerecht, samen met de rest van de gemalen kaas.
Leg hier en daar een nootje boter en schuif de schotel in een op 200 graden Celcius voorverwamde oven. Laat 30-40 minuten bakken tot er een mooi goudbruin korstje ontstaan is.
Voedings-
waarde
Energie1959 KiloJoules
466 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
13 gram
24 gram
7 gram