culinaire zaken .nl |
Nasi goreng met sate | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Eenpansgerecht Goedkoop | Makkelijk Rijst En Pasta | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
50 4 3 2 2 2 2 1 1 1 1 1 |
gram eetlepel theelepel eetlepel eetlepel zakje eetlepel blik stuks stuks stuks zakje |
ham (mager) atjar tjampoer sambal oelek seroendeng ketjap (manis) sate olie nasi goreng paprika (rood) banaan prei kroepoek | ||
Berei- ding |
Snij de prei in ringen, de paprika in kleine stukjes en de banaan in dunne plakjes. Snij de ham fijn. Verhit de olie en bak de prei en paprika al omscheppend beetgaar. Schep de ham en het blik nasi goreng erdoor. Verwarm intussen de (diepvries)sate. Schep de banaan door de nasi en warm het gerecht nog even door. Breng op smaak met de ketjap manis en sambal oelek. Schep de nasi op 2 borden en strooi er seroendeng en atjar tjampoer over. Serveer met sate en kroepoek. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1535 KiloJoules 365 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 47 gram 11 gram 7 gram |