culinaire zaken .nl |
Mihoen-groenteschotel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Eenpansgerecht Makkelijk | Rijst En Pasta Slank | Snel Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 30 4 2 2 2 1 - |
gram gram eetlepel stuks theelepel theelepel pak naar smaak |
mihoen amandel (schaafsel) olie gember (geconfijt) sambal oelek saus (soja-) groentemix (Chinees) zout | ||
Berei- ding |
In een grote pan ruim water met zout aan de kook brengen. Intussen in braadpan 2 eetlepels olie verhitten. Chinese groenteschotel erdoor scheppen en in circa 10 minuten al omscheppende verwarmen. Mihoen aan het kokende water toevoegen en in circa 3 minuten laten gaar worden volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Mihoen in vergiet laten uitlekken. Intussen bolletjes gember in flinterdunne plakjes snijden. In droge koekepan amandelen in 2 minuten goudbruin roosteren. Uit pan op een bord scheppen. Mihoen en gemberplakjes door Chinese groente scheppen en al omscheppende nog circa 5 minuten meewarmen. Op smaak brengen met sambal en sojasaus. Mihoengroenteschotel op borden scheppen. Amandelen erover strooien. Serveren met bijvoorbeeld: sate's of vegetarische sate's. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2232 KiloJoules 531 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 58 gram 14 gram 1 gram |